Til forsiden Æ' hav

Aktuelt Om forlaget Bogbestilling Kontakt forlaget Udgivelser Foredragsvirksomhed Rejseaktiviteter Emnelæsning / links / litteratur Den sicilianske mafia Cuba-krisen 1962 Kennedy-mordet De mesoamerikanske indianerkulturer (Aztekerriget) Litteratur om aztekerne Fotos fra den aztekiske kultur og fra Teotihuacan-kulturen Biskop Landa: Om grundlæggelsen af Chichén Itzá og Mayapán Vietnam-krigen Nordamerikas indianere Stephen King Kina i det 20. århundrede Rusland og Østeuropa efter den kolde krig Mellemøsten i det 21. århundrede

De mesoamerikanske indianerkulturer (Aztekerriget)

Aztekisk kriger

Litteratur om aztekerne
Denne tekst er en oversigt over dansk- og fremmedsproget litteratur om aztekerne samt en kort omtale af hver enkelt titel. Teksten kan findes som afsnittet "Litteratur" i Finn Madsens bog Aztekerriget og den spanske erobring - Mesoamerikas indianere i 1500-tallet (1987). Også indeholdt på siden er litteratur-tilføjelserne i 8.-udgaven af bogen fra 1998 med omtale af udgivelser fra 90'erne.

Fotos fra den aztekiske kultur og fra Teotihuacan-kulturen
Denne side indeholder en del fotografier, hovedsageligt fra byen Teotihuacán med Solens og Månens pyramider og fra udgravingerne af Templo Mayor, aztekernes hovedtempel i Tenochtitlan (i dag Mexico City), og det dertil hørende museum. Billederne er taget af Finn Madsen og er et uddrag af de billeder, der fulgte med samme forfatters bog Aztekerne og Internettet - en materialesamling med tekster og fotos (1997) på CD-ROM.

Biskop Landa: Om grundlæggelsen af Chichén Itzá og Mayapán
Tekst!

*

På forlaget lee er udgivet følgende bøger om dette emne