Til forsiden Æ' hav

Aktuelt Om forlaget Bogbestilling Kontakt forlaget Udgivelser Foredragsvirksomhed Rejseaktiviteter Emnelæsning / links / litteratur Den sicilianske mafia Cuba-krisen 1962 Kennedy-mordet De mesoamerikanske indianerkulturer (Aztekerriget) Vietnam-krigen Skriften på væggen - Vietnamkrigen i amerikansk kultur Oplæg til analyser af Vietnam-film Nordamerikas indianere Stephen King Kina i det 20. århundrede Rusland og Østeuropa efter den kolde krig Mellemøsten i det 21. århundrede

Vietnam-krigen

Aztekisk kriger

Skriften på væggen - Vietnamkrigen i amerikansk kultur
Denne artikel er skrevet af Peter Schepelern og handler, som titlen antyder, om Vietnam-krigens indflydelse på den amerikanske kultur, bla. i form af litteratur og film. Artiklen indeholder også en filmografi ned en oversigt over de fleste Vietnam-relaterede film, samt en bibliografi med de væsentligste bøger om emnet. Artiklen, der er ajourført til 1992 og færdigredigeret november 1992, blev første gang blev bragt i KOSMORAMA, nr. 178, vinteren 1986, pp. 18-29, og er her gengivet fra Mette Weisberg og Finn Madsen: Vietnam Revisited - en materialesamling om Vietnamkrigen (1992).

Oplæg til analyser af Vietnam-film
Denne side indeholder oplæg til filmanalyser - i form af en række arbejdsspørgsmål - af de to Vietnam-film Born on the Fourth of July og Platoon. Teksten er skrevet af Mette Weisberg og stammer fra Mette Weisberg og Finn Madsen: Vietnam Revisited - en materialesamling om Vietnamkrigen (1992).

*

På forlaget lee er udgivet følgende bøger om dette emne