Logo Æ' hav

Aktuelt Om forlaget Bogbestilling Kontakt forlaget Udgivelser Foredragsvirksomhed Rejseaktiviteter "NORDAMERIKAS PRÆRIEINDIANERE OG THE WILD WEST – USA I 1800-TALLET" "BLANDT HOPI'ER, NAVAHO'ER OG APACHE'ER – HISTORIE, KUNST OG KULTUR I DET SYDVESTLIGE USA" "MAYAERNES VERDEN – MESOAMERIKANSKE HØJKULTURER I HISTORISK PERSPEKTIV" "KUNST - KULTUR - HISTORIE – I MEXICO CITY" "KINA OG JAPAN - FJERNØSTLIGE KULTURER I HISTORISK OG NUTIDIGT PERSPEKTIV" "USA I ET VALGÅR - PRÆSIDENTVALGET 2008" "I AZTEKERNES FODSPOR..." Emnelæsning / links / litteratur

Rejseaktiviteter

I 2007 havde forlaget 20 års fødselsdag, og det var samtidig 10 år siden vi startede vore rejsekurser! Det synes vi nok er værd at fejre :) - Siden 1997 har vi arrangeret i alt ni faglige rejser til Mexico City (aztekernes historie samt klassisk og moderne kunst i Mexico), Yucatán/Guatemala (mayaernes kultur i fortid og nutid) og USA (de nordamerikanske prærieindianere i 1800-tallet og the wild west). Det samlede deltagerantal har været ca. 300.

Fra efteråret 2008 og til foråret 2009 tilbyder vi nedenstående rejsekurser. Det har altid været vort mål at prioritere det faglige indhold meget højt, og sådan skal det fortsat være. Men vi har samtidig været åbne for, at alle rejseinteresserede har kunnet deltage på lige fod med aktive undervisere. Heller ikke dette vil vi lave om på. Alle, der kan acceptere at deltage på de faglige præmisser, er således velkomne på vore rejsekurser!

Aktuelle rejsetilbud

Interesseret i mayaerne? Finn Madsen er guide på en 18-dages tur til maya-landet oktober-november 2009 for Horisont Rejser. Se nærmere her:
http://www.horisontrejser.dk/index.php?mod=travels&op=page2&id=165.

"NORDAMERIKAS PRÆRIEINDIANERE OG THE WILD WEST – USA I 1800-TALLET"
16 dage gennem Colorado, Wyoming, South Dakota, Montana og Utah med besøg i reservater (Pine Ridge), westernbyer (Deadwood), slagmarker (Little Big Horn), nationalparker (Yellowstone) og museer (Cody). – Tidspunkt: søndag 28. juni - søndag 12. juli 2009. - Evt. 3 ekstra dage i Washington 11-14. juli.

"BLANDT HOPI'ER, NAVAHO'ER OG APACHE'ER – HISTORIE, KUNST OG KULTUR I DET SYDVESTLIGE USA"
18 dages rejse til det sydvestlige USA's indfødte befolkning i Arizona, New Mexico og Colorado. Vi oplever 6-8 reservater foruden museer, historiske pueblos og moderne byer. Hertil kommer Grand Canyon, Bryce Canyon m.v. Evt. 3 ekstra dage i New York/Washington.

Nye rejser

"MAYAERNES VERDEN – MESOAMERIKANSKE HØJKULTURER I HISTORISK PERSPEKTIV"
23 dage i Yucatáns lavland og regnskov samt i Guatemalas jungle. Besøg i alle de klassiske maya-byer, bl.a.: Copán, Uxmal, Palenque, Bonampak, Yaxchilán, Tikal og Chichén Itzá. • Dette er den ultimative maya-rejse til fortidens Mesoamerika! Incl. 4 dage i Mexico City.

"KUNST - KULTUR - HISTORIE – I MEXICO CITY"
9 dages kulturrejse til verdens største by. Vi oplever historiske kunstværker fra fortidens indianerkulturer, bl. a. aztekerne, og besøger de berømte museer med værker af Frida Kahlo, Diego Rivera og Velasques.

"KINA OG JAPAN - FJERNØSTLIGE KULTURER I HISTORISK OG NUTIDIGT PERSPEKTIV"
16 dages rejse til Kina og Japan: Østens storriger i fortid og nutid oplevet gennem ophold i Beijing, Xian og Tokyo. – Alle kan lave rejser til Kina, men vi vil altså have Japan med, selv om alting er ekstremt dyrt her! Vi planlægger 4 overnatninger i Tokyo.

Tidligere afholdte rejser

"USA I ET VALGÅR - PRÆSIDENTVALGET 2008"
Afholdt i efteråret 2008.

"I AZTEKERNES FODSPOR..."
Afholdt i efteråret 1997, 1998, 1999 og 2000.