Til forsiden Æ' hav

Aktuelt Om forlaget Bogbestilling Kontakt forlaget Udgivelser Foredragsvirksomhed Rejseaktiviteter Emnelæsning / links / litteratur Den sicilianske mafia Italiens historie og mafiaen Litteratur om den sicilianske mafia Da mafia blev ordet - en historisk introduktion til emnet Cuba-krisen 1962 Kennedy-mordet De mesoamerikanske indianerkulturer (Aztekerriget) Vietnam-krigen Nordamerikas indianere Stephen King Kina i det 20. århundrede Rusland og Østeuropa efter den kolde krig Mellemøsten i det 21. århundrede

Den sicilianske mafia

Italiens historie og mafiaen
Denne tekst - der er indledningen til Peter Søndergaards bog Cosa Nostra indefra - mafia og mafiosi på Sicilien (1997) - giver en beskrivelse af mafiaens historie siden dannelsen af den italienske stat i 1861.

Litteratur om den sicilianske mafia
Dette er en oversigt over nyere dansksproget litteratur og den væsentligste engelske litteratur om den sicilianske mafia. Teksten findes som afsnittet "Litteratur" i Peter Søndergaards bog Cosa Nostra indefra - mafia og mafiosi på Sicilien (1997).

Da mafia blev ordet - en historisk introduktion til emnet
Denne artikel giver en grundig historisk introduktion til mafia-fænomenet, hvori mafiaens udvikling diskuteres grundigt herunder bl.a. oprindelsen af ordet "mafia". Der foretages også sammenligninger mellem mafiaen og lignende, men historisk set ældre, "selskaber" bl.a. den spanske garduña og den syditalienske 'ndrangheta. Artiklen er skrevet af Peter Søndergaard og gengivet fra samme forfatters udgivelse Mafioso! - en materialesamling om den syditalienske mafia, 1-2. (1995).

*

På forlaget lee er udgivet følgende bøger om dette emne